Boldogság titka

Ahány ember, annyi féle boldogság

Minőségi pihenés

2018. január 23. 10:32 - Optimális

Tudatosan vagy tudat alatt, de mindenki érez késztetést a saját belső harmóniájának megtalálására. Egyszerűen, mert így működik az ember, ez lenne a normál létállapotunk. Ugyanakkor sokan azért sem hajlandóak lelassítani, mert félnek, hogy a mai rohanó világban, ahol minden az újról, frissről, trendiről szól, ha megpihennek, lemaradnak valamiről. Szánj magadra tudatosan minőségi időt, ami a lelkedet és testedet is egyaránt pihenteti! Megmutatjuk hogyan.

boldogsag-titka.jpg

Ahhoz, hogy hatékonyan tudd végezni a munkádat és az életed minden szerepében helyt tudj állni, néha kicsit lassítani kell a taposómalom tempóján, és kényeztetni kell a lelket is. Erre pedig a legjobb időszak a tél. Ne burkolózz tehát rosszkedvbe, inkább használd ki, hogy ilyenkor több időd van magaddal foglalkozni, mint máskor. Kényelmes öltözetben, otthon saját magadnak meg tudod teremteni azt a bizonyos „béke szigetet”, ahova a hétköznapok monoton stresszétől elvonulhatsz. Fontos, hogy tényleg hasznosan töltsd el az én idődet. Ha egy barátoddal beültök egy kávéra, teára valahova, azt feltételezheted, hogy ez hasznos én idő, hiszen feltölt téged, de valójában ez alatt az idő alatt sem magadra figyelsz.

Hogyan tudod megteremteni az ideális környezetet arra, hogy minőségi időt tölts saját magaddal? Próbálj meg mindent elengedni, ami a rohanós hétköznapokhoz kötne, kezdve a tökéletes sminktől, a folyton pittyegő okos telefonon át, a szűk farmerig és blézerig. Ha megmosod az arcod és átveszed a kényelmes szabadidőruhád, esetleg arra a fél órára a telefonodat is kikapcsolod, máris megteremtetted az ideális állapotot arra, hogy igazán magadra tudj fókuszálni, befele tudj figyelni.

szabadidoruha-noi-budmil.jpg

Női szabadidőruha

Ahhoz, hogy tényleg el tudj lazulni, megfelelő körülményeket kell teremtened az otthonodban. A zene lehet az egyik segítőtársad ebben, vedd elő azt a lejátszási listát, ami igazán megnyugtat. Ha viszont a csend jobban inspirál, kapcsolj le minden hang és zajforrást. Másik fontos kellék a hangulat eléréséhez, az illatosított gyertya, a hangulatvilágítás ugyanis nagyon sokat tesz azért, hogy el tudj szakadni a mindennapok gondjaitól. Emellett meg van az hatása is, hogy még inkább fókuszálj a nyugalomra, hiszen rá vagy kényszerítve a természetes fényforrás mellett, hogy ne a telefonodat nyomkodva gubózz be a kanapén, hanem picit meditálj, pihenj és nyugodj meg!

Ha sikerült kicsit megpihenned, akkor jó időtöltés lehet egy forró fürdő vagy egy régen vágyott könyv olvasása is! Lelkileg még jobban feltölthet, ha ilyenkor nem egy Stephen King könyvet választasz, hanem tudatosan olyat, ami segíthet ezt a békés, boldog állapotot akár a hétköznapokba is átemelni. Meik Wiking könyve, a Hygge tökéletes választásnak tűnhet, és az is! A könyv a dán életérzést adja át, hiszen rengeteg helyről hallhatjuk, hogy a dánok a legboldogabbak és Dánia a világ legboldogabb országa. A hygge szó jelentése is a meghittség művészetének fordítható át magyarul, így tökéletes olvasmány lehet a minőségi én időd alatt.  

hygge-konyv.jpg

Meik Wiking: Hygge könyv

Jó pihenést és feltöltődést mindenkinek! Ezeket a tippeket betartva, garantáltan sikerül kicsit ellazulni, testileg és lelkileg egyaránt. Szánjatok magatokra minőségi én időt!

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagtitka.blog.hu/api/trackback/id/tr8013592001

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása