Boldogság titka

Ahány ember, annyi féle boldogság

Ezek a legjobb filmek a párkapcsolati problémákról!

2020. április 13. 07:13 - Optimális

Bezártak a mozik, a színházak, minden olyan szórakozási lehetőség, amivel a párok eddig túlélték az unalmas hétköznapokat. Mi az, amit mégis csinálhatunk, mondjuk mozi és színház helyett? Nézzünk filmeket!

Kifejezetten párkapcsolatokról szóló alkotásokat szedtünk most össze, melyek nemcsak szórakoztatóak, vagy éppen megdöbbentőek, esetleg szomorúak, de kivétel nélkül nagyon tanulságosak is.

Igyekeztünk olyan műveket választani, amik túlmutatnak a hollywoodi szirupos egykaptafa filmeken és határozottan állíthatjuk, hogy férfiak számára is nézhetőek. Ezek a filmek egyértelműen szólhatnának rólad, vagy rólam is. Hús-vér emberek, néha gonoszak, néha esendőek, csúnyák, vagy szépek, de átlagosak, olyan problémákkal, amilyenekkel esetleg a szomszéd is küzd.

Válogatásunkban filmeket gyűjtöttünk nektek házasságról, valódi szerelemről, nárcizmusról, félelemről, a felelősségvállalásról, megcsalásról, elhidegülésről, a házasság megmentéséről, szexről, a sírig tartó szeretetről. A filmek mindegyike tanulságokkal szolgál, azt megígérhetjük. Főleg, ha beszélgetni is tudtok róluk. Hát elő a popcorn-nal, nachossal és a sajtszósszal! Nézzünk együtt filmeket!

parkpacsolati-filmek-hazassag-megmentese-boldogsag-titka-tartalommarketing-1.jpg

Locke - Nincs visszaút angol-amerikai dráma, 85 perc, 2013

Ivan Locke építésvezetőként dolgozik, aki karrierjének legfontosabb napjára készül. A film 85 perce arról szól, hogy a kocsijából telefonál, és közben darabokra hullik jól felépített élete. A film a házasság, szerelem, becsület és felelősségvállalás témaköreit járja körül.

Szerelmünk lapjai - The Notebook amerikai romantikus film, 123 perc, 2004

Allie és Noah történetének középpontjában egy nehéz döntés áll, amikor választani kell a szerelem és a társadalmi rang között. Az egyik legszebb film az élethosszig tartó szeretetről.

Szerelempróba - Fireproof amerikai filmdráma, 122 perc, 2008

Az egykor boldog pár elhidegül egymástól a munkával, a házimunkával és az anyagiakkal kapcsolatos viták miatt. Már válni készülnek, amikor apja arra kéri Calebet, próbálja meg megmenteni a házasságát. A "The Love Dare"-program valójában egy negyven napos program a párkapcsolat megmentésére. A programot magát magyarul is megtalálhatjuk az interneten.

Szerelemre kattintva - Celle que vous croyez / Who You Think I Am francia-belga romantikus dráma, 101 perc, 2019

Bár a film egy hazugsággal kezdődik, amikor főszereplője egy hamis profillal próbál közel kerülni egy nála sokkal fiatalabb fiúhoz, mégis, ami kibontakozik, segíthet számunkra megérteni a szerelem igazi természetét. Claire egy pszichológusnak meséli el facebook profilja történetét.

Teljesen idegenek - Perfetti sconosciuti olasz vígjáték/dráma, 97 perc, 2016

A barátok ismerik egymást. Legalábbis azt hiszik. Egészen addig, míg a hét jóbarát egy vacsora közben ki nem találja, hogy az este folyamán az asztal közepére tett mobiltelefonjaikra bejövő üzeneteket és hívásokat megosztják egymással. Eddig a vígjáték. Ezután pedig következhet a dráma…A film középpontjában a megcsalás, a hazugságok és a párkapcsolati nehézségek állnak.

A hűtlen - Unfaithful amerikai-német-francia thriller, 119 perc, 2002

Az amerikai álmot élő középkorú házaspár kihűlt kapcsolatába bombaként robban be egy harmadik. Film a megcsalás természetéről és arról, hogy mit vagyunk képesek megtenni a szerelemért.

Az én szerelmem - Mon roi francia romantikus dráma, 124 perc, 2015

Nagyon divatos dolog alaptalanul pszichológiai címkéket rakni egymásra. Ebből a filmből valóban kiderül, milyen lehet együtt élni egy nárcisztikussal… Tony (Emmanuelle Bercot) elmeséli őrült szerelmi viszonyát férjével, élete szerelmével, Georgio-val (Vincent Cassel) Emmanuelle Bercot a 2015-ös Cannes-i Filmfesztiválon elnyerte a legjobb színésznő díját.

Szexterápia - The Little Death ausztrál vígjáték, 95 perc, 2014

Egy ausztrál faluban élő 5 pár, bár különböző élethelyzetben vannak, rájönnek, hogy rémesen unalmas a szexuális életük. Nagyon eredeti és vicces történet kerekedik ebből, rengeteg iróniával, ami ledönti a tabukat. A film segítségével elgondolkodhatunk a párkapcsolatok működésén is.

A legszebb dolog - Un heureux évenement francia filmdráma, 107 perc, 2011

Barbara (Louise Bourgoin) és Nicolas (Pio Marmai) egy csendes téli estén találkoznak először, a fiú munkahelyén, Párizsban. Összeköltöznek, a lány várandós lesz, megtapasztalhatják tehát a legcsodásabb dolgot egy pár életében. Vagy mégsem? Egy film arról, hogy mivel jár, ha egy párnak gyereke születik. Mindez iróniával és rendkívüli humorral tálalva.

Házassági történet -Marriage Story amerikai vígjáték, dráma, 136 perc, 2019

Egy család széthullásának lehetünk tanúi. Nagyon mély és szívbe markoló történet a házassági válságról és arról, hogy ezt hogyan élik meg a felek.

Rólunk szól (sorozat!) -This Is Us amerikai drámasorozat, 45 perc, 2016

A Rólunk szól, egy hármasikrek történet, egy többszereplős, családi dráma. A három Golden Globe-díjra jelölt sorozat a szezon harmadik legnézettebb network tévés sorozata lett a tengerentúlon. A családi drámák és örömök sorozatán keresztül mutat be olyan tipikus és mindannyiunk életében előforduló mély belső érzéseket, amikből érdemes tanulni.

És végül, egy kérés! A vírus okozta bezártság minden párt nehéz helyzetbe hoz. Legyetek egymáshoz nagyon toleránsak, türelmesek, nézzetek filmeket, beszélgessetek, nehogy egy régi klasszikus elevenedjen meg a lakásotok falai között:

A rózsák háborúja - The War of the Roses amerikai vígjáték, 116 perc, 1989

Egy 17 éves házasság megromlásának, romba dőlésének tragikus története...

250-250-hazassagi-valsag.jpg

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://boldogsagtitka.blog.hu/api/trackback/id/tr6115609046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása